News

Gyűjtőfogalmak

Gyűjtőfogalmak

A "Gyűjtőfogalmak" játék, 10 fogalmat csoportosít. Ilyenek például a család három nemzedéke (fiú, lány, apa, anya, nagypapa, nagymama), zöldségek, gyümölcsök, közlekedés stb.
Mindegyik fogalomkör 6 db elemet tartalmaz, ekképp a teljes játék 60 db jól azonosítható mágneses ikonból áll. A gyerekek vagy fogalmak szerint, vagy saját ötleteik alapján csoportosítják az előzőleg összekevert elemeket. A képen látható fogalomkörök összetételét bizonyos mértékig módosítani is tudjuk
Nagyon népszerű, ovisok és bölcsisek is nagyon szeretik. Visszajelzéseink alapján fejlesztő pedagógusok és nyelvtanárok is jól tudják alkalmazni.

Fakirakó - játék

A Fakirakó méretét, eleminek számát, többféle funkcióját, könnyű, biztonságos használatát és mobilizálhatóságát tekintve egyedülálló játék Magyarországon.
Ez a játékkészlet egy hosszú fejlesztés eredménye, mellyel sikeresen vettünk részt egy pályázaton, ezzel a címmel: „A gyermekkori készségfejlesztő pedagógiai eszköztár szélesítése hazánkban" A játék részeit hasonlóan a többi Faportékához nyírfából, nyírfalemezből készítjük. Az elemek hátuljára mágneses fóliát ragasztunk, ami biztosítja a tapadást az acéllemezen, melyet egy 61x91 cm méretű lapra szerelünk. Ez a mágnes tábla egyúttal a játék felülete.
A táblát három akasztóval szereljük fel, hogy vízszintesen és függőlegesen is fel lehessen akasztani. A játék elemei tárolhatók a táblán és dobozban is.
A Fakirakó 24 féle síkidomból áll, mely idomok mindegyike négy színben készül. Ekképp a játék teljes készlete 96 db elemet tartalmaz. Készítünk belőle egy kisebb 50-60 db-s változatot is.
Funkciók
A Fakirakó egy több funkciós készségfejlesztő játék. Az elemek többsége sokféleképpen kiegészítheti egymást, így alkalmas a rész-egész viszonyai érzékeltetésére és alapvető geometriai ismeretek szemléltetésére. Továbbá szinte bármilyen ábra, kép vagy motívum kirakható a síkidomokkal. A bölcsődésektől a kisiskolásokig szívesen használják a gyerekek. Gyógypedagógiai intézmények is kedvező tapasztalatokról számoltak be a játék tesztelése során.
Biztonság
A Fakirakó biztonságos alapanyagokból készül. A játék biztonságos használata érdekében az elemeket egy úgynevezett nyálálló és „kék angyal” díjas festékkel festjük. Mindegyik idomot gondosan csiszoljuk, és mentessé tesszük az élektől. A mágnes tábla acéllemezét szilikonos ragasztóval és csavarokkal is rögzítjük. A síkidomok hátoldalára vizes bázisú ragasztóval, műanyag alapú, sötét szürke mágneses fóliát ragasztunk, amely nem válik le, nem esik ki, mint a mágnes korongok, és ezért lenyelni sem lehet őket. A Fakirakót nem célszerű állványra rakni, hanem egy alkalmas felületre ajánlott rögzíteni. A játék sokoldalúan mobilizálható, mivel a tábla elhelyezhető vízszintesen és függőlegesen is, illetve használható a földön, vagy egyszerűen leemelhető az adott felületről.

Faportékák a 33. Orbán-napi Borünnepen Hajóson!

2013 május 24-26 Hajós - Pincefalu
Legközelebb itt mutatjuk be portékáinkat, várunk minden érdeklődőt!

Bővebb információ a borünnepről
http://www.orbannaphajos.hu/

20. Barokk Esküvő - Győr

Keresse portékáinkat a 20.Barokk Esküvő rendezvénye alatt Győrben.
Várjuk augusztus 10-12 között, péntektől vasárnapig a Baross úton.

Faportéka az V. Győrkőcfesztiválon!

Faportéka az V. Győrkőcfesztiválon!

Találkozzunk 2012 július 6-8 Győrben az V. Győrkőcfesztiválon!
Mindenki megtalálhatja magának a legkedvesebb faliórát, fogast vagy névtáblát, a gyerekek megkereshetik az óvodás jelüket és kipróbálhatják legújabb fejlesztő játékinkat, amelyet jelenleg 2 éves kisfiúnk tesztel itthon.
Keressetek bennünket a Radó-sziget környékén július 6-8 között.

Bővebb infó a fesztiválról:

Faportékák a 32. Orbán-napi Borünnepen Hajóson!

Hajós Pincefalu

2012 május 25-27 Hajós - Pincefalu
Legközelebb itt mutatjuk be portékáinkat, várunk minden érdeklődőt!
A gyerekeknek (és a felnőtteknek is) lehetőségük lesz kipróbálni legújabb termékeinket, a mágneses fejlesztő játékokat is.